marți, 26 aprilie 2011

Din grila de programe TV (I) - 15.11 - 21.11.1959

La rubrica “Din grila de programe TV” va voi prezenta desfasuratorul programelor TV pentru o anumita perioada. Pentru astazi am ales perioada 15 Noiembrie – 21 Noiembrie 1959. Eram, totusi in perioada de pionerat, fiind in cel de al treilea an de emisie.  Transmisia se facea cu aparatura sovietica ce avea la baza lampi electronice ce nu faceau fata unei emisii indelungate. De aceea televiziunea transmitea doar 5 zile pe saptamana, miercurea si vinerea nu emiteau. 
Cu exceptia zilei de duminica, cand exista program si dimineata, emisia TV incepea la orele 19:00 cu Informatiile dupa amiezii si se incheia la orele 22, sau putin dupa aceasta ora cu Ultimile stiri. Dar principala emisiune de stiri a zilei se numea  Jurnalul televiziunii, dura 20 de minute si era transmisa putin dupa ora 20, in prime-time, cum am spune astazi.Prezentatorii jurnalului erau Cleo Stieber si Carmen Dumitrescu.  Se contura si o emisiune pentru copii de 10-20 de minute cu desene animate de productiie sovietica sau din alte tari socialiste, dar si filmuletul romanesc Termometrul are febra in regia lui Iulian Hermeneanu.
In rest, emisiuni de teatru sau spectacole literar muzicale in zilele de luni, joi si sambata, iar pentru ziua de duminica, un film artistic de productie, nici nu se putea astfel, sovietica.
Intrucat televiziunea romana achizitionase un car de reportaj, a fost posibila, astfel, si transmisia sportiva a meciurilor din cuplajul de pe stadionul “23 August”, la care telespectatorii au avut posibilitatea sa urmareasca cele 8 goluri ale cuplajului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu